Nieuwsbrieven worden origineel via Mailchimp verstuurd. Na versturen verschijnen ze in gewijzigde opmaak op deze website. De originele nieuwsbrief is via deze link te bereiken.


Beter vindbaar in Slim Telefoonboek

 

Wie: zorgaanbieders

Het team van Slim Telefoonboek krijgt vaak  de vraag van aanbieders hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun organisatie en aanbod goed vindbaar is in Slim Telefoonboek. Soms lijkt het alsof hun organisatie of aanbod zelfs via de meest voor de hand liggende zoektermen niet vindbaar is. Daarom schenken we in deze nieuwsbrief aandacht aan het bevorderen van de vindbaarheid van zorgaanbod in de Web Applicatie.

 

Waarom: beter verbinden, betere verwijzingen

Slim Telefoonboek wordt door meer dan 1500 zorgprofessionals en verwijzers gebruikt in heel Friesland. Met zo’n gebruikersgroep en zo’n grootte is het verstandig om vindbaar te zijn.

Het systeem is makkelijk te gebruiken dus het verbeteren en vullen van je aanbod zou vlot moeten gaan!

 

Hoe: In een paar stappen

Stap 1. Log in als aanbieder 

Log in op Slim Telefoonboek, klik linksboven op de naam van jouw organisatie. Als je de rol van auteur hebt kun je de vindbaarheid van je organisatie en het aanbod verbeteren.

Ben je geen auteur  en wil je toch het aanbod verbeteren? Neem dan contact op met iemand in jouw organisatie die wel de rol van auteur heeft, of neem contact op met het team van Slim Telefoonboek.

Stap 2. Ga naar “Zorgaanbod”

Je vindt hier het productoverzicht. We hebben gemerkt dat aanbieders lang niet alle productcodes benutten waarvoor ze gecontracteerd zijn. Als je optimaal vindbaar wilt zijn is het aan te raden om producten of diensten per productcode toe te voegen.

Stel, je bent gecontracteerd voor productcodes 32111, 32112 en 32113 (allen “Diagnostiek” voor een verschillend aantal minuten, te weten 0-99, 100-199 en 200-399 min.). Het is slim om hier drie verschillende producten van te maken, naar bijvoorbeeld een lichte, medium en zware variant. We zien te vaak dat aanbieders meerdere producten (soms zelfs >10) als één enkel product toevoegen. Dit komt de vindbaarheid niet ten goede.

Let op: het is niet nodig dat er per se een unieke omschrijving per product wordt toegevoegd. Een unieke titel is wel belangrijk.

Stap 3. Check “Locaties” en “Contacten”

Een aanbieder kan per locatie verschillend aanbod hebben. Ook zijn er soms specifieke contacten per dienst of product (zoals een aanspreekpunt voor een bepaald kennisgebied). Voeg deze locaties en contacten toe en koppel ze aan de producten die je via “Zorgaanbod” toevoegt.

VERGEET NIET NADAT JE WIJZIGINGEN HEBT DOORGEVOERD OP OPSLAAN TE KLIKKEN

De vuistregel is: maak je producten zo specifiek mogelijk. Geef ze, mits mogelijk:

Één productcode, een unieke titel en omschrijving. En, wanneer dit van toepassing is, een specifiek adres (“locatie”) en “contact”.

TIP: pak je productcatalogus er bij. Zo heb je een direct een goede lijst om toe te voegen.

 

Vragen

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met het team van Slim Telefoonboek:

T 058 – 233 83 88

E contact@slimtelefoonboek.nl

Slim Telefoonboek is een product van Sociaal Domein Fryslân en TOEK.

Geen Reacties

Annuleren